• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Обласне методичне об'єднання педагогічних працівників закладів позашкільної освіти

Обласне методичне об'єднання педагогічних працівників закладів позашкільної освіти

2018-05-25

24 травня решетилівська земля гостинно приймала методистів закладів позашкільної освіти у рамках обласного методичного об’єднання на тему: «Модернізація змісту, форм і методів роботи в умовах сучасного закладу позашкільної освіти»,який відбувся на базі Решетилівського професійного аграрного ліцею ім. І.Г.Боровенського. Зустріч учасників заходу розпочалась з творчого вітання колективів барабанщиків «Ритм» та народного вокального колективу «Валентина».

Програма семінару складалася з організаційного, презентаційного та практичних блоків. З вітальним словом до учасників звернулася Світлана Артюх, методист обласного Центру естетичного виховання учнівської молоді та зауважила, що в сучасних умовах позашкільна освіта України стає однією з найважливіших складових освітнього процесу загалом, що зумовлено її здатністю задовольняти різноманітні творчі, пізнавальні та дозвільні потреби дітей.

Презентаційна частина зустрічі мала на меті ознайомити присутніх із структурою, цілями, напрямами роботи та здобутками діяльності Будинку дитячої та юнацької творчості Решетилівської міської ради, висвітлити особливості створення умов для розвит­ку вихованців. Про це розповіла директор БДЮТ Тамара Супрун.

Не менш плідним став і практичний блок зустрічі. В цій частині методист БДЮТ, переможець обласного етапу конкурсу педагогічної майстерності «Джерело творчості», Наталія Вітер презентувала свій досвід роботи, залученням учасників семінару до ділової гри «Креативність – як один з компонентів професійної компетентності сучасного педагога ПНЗ».

Керівник гуртка «Лідер» Альона Кисельова поділилася досвідом роботи з питання «Позашкільний заклад освіти як універсальний виховний простір для розвитку лідерських якостей вихованців», зокрема зупинившись на організації та проведенні акцій-флешмобів організованих та проведених лідерами учнівського самоврядування, презентувавши відеоматеріали.

На завершення методичного об’єднання для учасників було проведено екскурсії доТО «Решетилівська майстерня художніх промислів» та Центру культури та дозвілля «Оберіг».

Учасники заходу отримали пакет матеріалів із досвіду роботи закладу. Окрім того, із собою на згадку вони взяли не лише решетилівські сувеніри, а й теплі та затишні спогади про емоційно відверту і дружню атмосферу виїзного методичного об’єднання педагогів навчальних закладів позашкільної освіти.

/Files/images/IMG_3165.JPG/Files/images/IMG_3117.jpg/Files/images/IMG_3172.jpg/Files/images/IMG_3179.jpg/Files/images/IMG_3198.jpg/Files/images/IMG_3190.jpg/Files/images/IMG_3230.jpg/Files/images/IMG_3211.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 382

Коментарi